Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Un regidor de PxC va elaborar pamflets xenòfobs durant les municipals

El regidor de l’Ajuntament de Vic, Joan Carlos Fuentes, va comparèixer aquest dijous al jutjat d’Instrucció número 4 i va admetre davant del jutge haver repartit un pamflet que ridiculitzava els immigrants. Fuentes, però, assegura que ell se’l va trobar a “la bústia” de casa seva. Per tant afirma no ser ell el creador del text sinó que tan sols va anar a fer fotocòpies. El polèmic pamflet el va repartir just abans de les eleccions municipals del passat 27 de març.

Redacció 29/06/2007

A pesar que el líder de Plataforma per Catalunya (PxC), el franquista Josep Anglada, tingui clar que la imatge que ha de donar el seu partit no és la d’un partit xenòfob i d’ultradreta, les tendències reals de la formació no es poden ni amagar sota les seves pedres. Malauradament, aquest partit és la segona força a l’Ajuntament de Vic.

Ara el regidor de Vic de PxC, Joan Carles Fuentes, que ja estava acusat d’un presumpte delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, ha reconegut que va fotocopiar i repartir més de 3.000 pamflets i butlletes de to clarament racista.

El regidor va comparèixer aquest dijous al jutjat d’Instrucció número 4 i ho va admetre davant del jutge. El pamflet que va repartir ridiculitzava els immigrants però Fuentes assegura ell se’l va trobar a “la bústia” de casa seva. Per tant afirma no ser ell el creador del text sinó que tan sols va anar a fer fotocòpies. El polèmic pamflet el va repartir just abans de les eleccions municipals del passat 27 de març.

L’advocat denunciant La part acusadora ha valorat el fet com “especialment greu”, perquè atempta directament “contra la convivència a la ciutat de Vic”. Fuentes ha atacat la comunitat musulmana al difondre amb “informacions falses i manipulades”, i a més, simular “una autoria falsa”