Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Un referent del progressisme espanyolista candidat oficialista de Podemos el 27-S

L’editor de la revista “Café amb Llet” i activista crític amb la gestió de la sanitat catalana, Albano Dante, concorre com a independent a les primàries de Podemos per encapçalar la candidatura d’aquest formació cara el 27-S. Dante és conegut pels seus vídeos i articles, alguns molt crítics amb l’ANC i Carme Forcadell, i també per la campanya de micromecentatge per finançar l’edició del llibre “On són els meus diners?” . L’activista presentarà aquest dimecres al Col•legi de Periodistes el seu projecte acompanyat d'un manifest de persones que li donen suport. 

Redacció
Redacció 12/05/2015

“El procés sobiranista, tal com evoluciona actualment, pot ser molt perjudicial per a la salut dels catalans”

És una de les reflexions del candidat oficialista a les primàries de Podemos que recollia el digital Crític. Dante a través d’un vídeo de la revista Cafè amb Llet s’adreçava a Forcadell acusant-la de ser còmplice de la futura corrupció a la sanitat catalana per un document de la sectorial de Sanitat de l’ANC.

Una operació calcada a la de Colau

El salt  ala política de Albano Dante guarda paral·lelisme amb l’operació de Colau, després de passar pel món de l’activisme contra la gestió de la sanitat pública catalana i d’agitar les xarxes socials amb dures crítiques al model sanitari ara fa el salt a la política.

Cafè amb llet, una revista de Podemos?

Albano Dante Fachin, va ser un dels signants destacats del manifest “Moure Fitxa”, que el gener de 2014 va fer una crida a convertir la indignació en canvi polític amb la intenció de bastir “una candidatura per la recuperació de la sobirania popular” de cara a les eleccions al Parlament Europeu, sota la marca Podemos. De fet, la revista Cafè amb Llet es va distribuir al públic assistent al míting de Pablo Iglesias a Barcelona el passat 21 de desembre.