Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Un portaveu de la CUP demana el vot per a Oriol Junqueras

Un dels portaveus de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Àdam Majó, ha manifestat públicament el seu suport a la Oriol Junqueras, candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per a les properes eleccions europees. Majó assegura en el seu blog que, partint de la suposició que la CUP no presentarà candidatura, la seva proposta a la formació serà ‘donar suport explícit a la candidatura de l’Oriol Junqueras, dit d’una altra manera, demanar el vot per ERC. Ni més ni menys’. La CUP ha emès un comunicat en què aclareix que es tracta d’una opinió a ‘títol estrictament individual’ ja que la formació encara no ha decidit el seu posicionament per a les eleccions europees però asseguren que ‘el suport a una llista aliena a la CUP no està dins les possibilitats contemplades’.

Redacció
Redacció 23/02/2009

En el seu blog, Àdam Majó, argumenta la seva decisió i sobre Junqueras explica: ‘Dubto que ningú que hi hagi treballat o que hi hagi coïncidit en algun dels centenars d’actes, xerrades i activitats en les que en Junqueras ha participat, posi en dubte el seu compromís amb el país i la gent que hi habitem. Un compromís sincer i, anava dir, desinteressat, però no ho dic perquè sempre hi he vist un interès claríssim, el de impulsar i reforçar la lluita per l’alliberament nacional. I sempre des d’un punt de vista clarament d’esquerres i anti-imperialista, però allunyat de clixés, anàlisis simplistes i doctrinarismes varis’.

Sobre la possibilitat de que aquesta decisió pugui perjudicar la CUP assegura que podria ser ‘una bona ocasió’ per posar de manifest que es tracta d’una formació diferent que prioritza ‘l’avanç de la lluita, també en el front institucional, que els estrictes interessos de partit’.