Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Un politòleg denuncia el costat més fosc del fitxatge de Paulinho pel Barça

Les xarxes i alguns webs s'han fet ressò dels tuits del politòleg Joan Mangues sobre la relació que hi ha entre el Barça i el Guangzhou, l'equip xinès d'on s'ha fitxat per 40 milions d'euros el jugador Paulinho, un brasiler que genera molts dubtes als culers. Segons aquestes informacions, Josep Maria Bartomeu tindria lligams amb una empresa que va comprar el club xinès i amb la qual es prepara un ressort per a turistes al país asiàtic.

Redacció
Redacció 14/08/2017
Segons Mangues, hi ha una relació d'interès entre el fitxatge de Paulinho amb interessos privats. El germà de Josep Maria Bartomeu, president del Barça, és en Xavier Bartomeu (Javier, com es fa dir al seu linkedin). En Xavier és director d'Aldelte, una empresa dedicada a la construcció de ports i aeroports. Resulta que aquesta empresa està expandint-se al mercat asiàtic i estaria en concurs per a dur a terme la construcció d'un ressort de luxe per a turistes.
 
El programa és construir un arxipèlag artificial destinat a un perfil de client de luxe. Tal com es pot veure al web oficial, el responsable del projecte és Evergrande, una gran constructora xinesa. Resulta que aquesta empresa l'any 2010 va comprar el club Guangzhou. Equip pel qual el Barça ha pagat 40 milions per un jugador que li va costar 15 al club xinès i que, a més, ja té 30 anys.
 
Així doncs, Josep Maria Bartomeu, soci i conseller de l'empresa Adelte, segons aquestes informacions, ha pagat uns diners desproporcionats per a un jugador que és propietari d'Evergrande, que podria acabar adjudicant a Adelte part de la construcció del complex turístic.
 
directe!cat ha intentat contactar amb el departament de premsa d'Adelte. En una primera trucada els responsables “estaven dinant” i s'ha convidat al diari a trucar més tard. A la segona trucada s'ha respost que ja no hi eren.

Els tuits han estat esborrats però aquí queda el que va escriure Joan Mangues.