Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Un poble de Màlaga declara persona ‘non grata’ a Vidal-Quadras amb el vot favorable del PP

Un petit poble de Màlaga, Casares, ha votat favorablement durant el ple del seu Ajuntament a la declaració d’Aleix Vidal-Quadras com a persona ‘non grata’ al municipi per les seves declaracions contra el fill insigne del municipi: Blas Infante, considerat també el pare de la pàtria andalusa. La moció ha estat a proposta d’IU i ha recollit el suport del PSOE però també del PP. Vidal-Quadras va referir-se a aquest escriptor andalús en una tertúlia radiofònica com un ‘cretí integral i un fracassat’. Aquesta moció plantejada per IU faculta el seu alcalde a traslladar la moció al Parlament i al Congrés dels Diputats. Previsiblement demà dimarts, el grup parlamentari socialista del Parlament Andalús presentarà una altra iniciativa per reprovar Vidal-Quadras i per demanar-ne la seva dimissió com a eurodiputat sinó es desdiu de les seves paraules, segons ha informat el PSOE d’Andalusia.

Redacció 05/11/2007

El text de la moció presentada per l’equip de govern exposa que ‘el poble de Casares no pot romandre impassible davant l’insult i la desqualificació històrica a un fill destacat’. El contingut de l’iniciativa d’aquest consistori creu que és intolerable que l’eurodiputat del Partit Popular qualifiqués Blas Infante de ‘cretí integral i un fracassat’.

El PP ha votat favorablement a aquesta moció, junt amb el PSOE i amb els set regidors d’IU a través de la qual s’ha fet expressa la declaració de persona ‘non grata’ a l’eurodiputat popular, Aleix Vidal-Quadras.

D’una altra banda, la moció permet a l’alcalde d’aquest poble, Juan Sánchez ‘traslladar aquesta moció al Parlament d’Andalusia, al Parlament de Catalunya, a les Corts Generals i a la Fundació Blas Infante.

I és que Casares és la població natal de Blas Infante, on va néixer el cinc de juliol del 1885. Blas Infante era periodista i escriptor i va ser afusellat un mes després de l’inici de la Guerra Civil, l’11 d’agost del 1936. Se’l considera el pare de la pàtria andalusa.