Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Un nou servei d’autobús uneix des d’aquest dimarts Girona i Madrid per 39 euros

Un nou servei d’autobús uneix des d’aquest dimarts Girona amb Madrid per un preu de 38,96 euros. La nova línia, que vol ser l’alternativa barata fins que arribi el TGV, ofereix una sortida diària per sentit, tot i que en funció de la demanda s’estudiarà incrementar les freqüències.

El bus pararà a Barcelona i a Saragossa i permetrà fer el trajecte en unes nou hores. La iniciativa és fruit de la col·laboració entre les empreses Barcelona Bus i Aratelsa (Alsa). El secretari per a la Mobilitat del PTOP, Manel Nadal, ha ressaltat l’aposta pel servei, i més ara tenint en compte la crisi econòmica. El nou servei es farà amb autobusos que tindran capacitats d’entre 48 i 60 places.

Redacció
Redacció 23/10/2008

El nou servei d’autobús l’han impulsat, de manera conjunta, el Departament de Política Territorial (PTOP) i el Ministeri de Foment. La línia cobreix un buit que hi havia fins ara en el transport de viatgers, ja que si es volia viatjar de Girona a Madrid calia fer necessàriament un transbord a Barcelona. Ara, amb el nou servei, es podrà anar d’una ciutat a l’altra parant a Barcelona i a Saragossa.

La nova línia, que ha començat a funcionar aquest 22 d’octubre, ofereix una sortida diària per sentit tots els dies de l’any (excepte per Nadal i el dia 1 de gener). Des de Girona, el servei sortirà deu minuts més tard de les deu del matí, arribarà a les 12 a l’estació del Nord de Barcelona, a Saragossa a les quatre de la tarda i a Madrid a dos quarts de vuit del vespre.

Per tornar a Girona, l’autobús sortirà de Madrid a dos quarts d’onze de la nit i arribarà a Girona quan faltin deu minuts per les vuit del matí (parant a Saragossa a dos quarts de tres de la matinada, i a Barcelona a un quart de set). La iniciativa és fruit de l’acord de les empreses Barcelona Bus S.L. i Transportes de Viajeros de Aragón S.A. (Aratelsa), que gestionaran el servei.

Pel que fa a preus, el bitllet Girona-Saragossa costarà 24,61 euros (43,50 euros anada i tornada). Pel que fa al bitllet Girona-Madrid, tindrà un cost de 38,96 euros (69,33 euros en el cas d’anada i tornada). Durant la presentació de la línia, el secretari per a la Mobilitat del PTOP, Manel Nadal, ha indicat que els preus són ‘molt competitius’ i ha destacat que la línia aposta clarament pel transport públic.

Hi ha mercat

‘Pensem que hi ha mercat; a Girona hi ha una gran pressió per al vol amb Madrid, però aquest només és un tipus de mercat’, ha indicat Nadal. Segons el secretari, la línia ofereix una alternativa econòmica a l’avió i a aquells a qui no els agrada volar.

Per tal d’oferir un servei de qualitat que suposi una alternativa real al vehicle privat en aquest tipus de desplaçaments, tant la Generalitat com l’Estat estudiaran la possibilitat de reforçar aquest nou servei en el futur. La intenció és d’implantar-hi noves expedicions en funció de la demanda.