Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Un magistrat andalús retrata les mentides de Zoido citant-lo textualment

Redacció | Les mentides flagrants que ahir recopilàvem en aquesta notícia del ministre d'Interior Juan Ignacio Zoido no només les detectem els catalans. També des d'Espanya hi ha gent que hi veu una clara estratègia de difamar per a justificar una actuació policial de l'1-O que va ser del tot desproporcionada i violenta. És el cas d'un magistrat del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia que, citant les paraules exactes del ministre, l'ha deixat retratat.

Redacció
Redacció 19/01/2018
Miguel Pasquau Liaño és magistrat del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia i, a més, professor de dret civil a la Universitat de Granada. Una veu, per tant, doblement autoritzada per a fer un judici político-jurídic de les paruales del ministre d'Interior Juna Ignacio Zodio, per una banda pels seus coneixements en dret i, per l'altra, per a no tenir cam ombra independentista al seu darrere. 

Així doncs, Pasquau Liaño afirma, citant textualment Zoido, que “una resistència passiva organitzada és una “una correcta definició del que va passar” i, per tant, afirma que aquesta expressió “no és un” alçament, ni violent ni tumultuós”.