Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Un jutge autoritza l’entrada dels Mossos a la UB per detenir Enric Duran

El Jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona ha autoritzat als Mossos d’Esquadra a entrar dins del recinte de la Universitat de Barcelona ha detenir l’activista Enric Duran, que va demanar 492.000 euros en crèdits a una quarantena de bancs ara fa uns mesos i no els pensa retornar. El jutjat ha emès aquesta ordre de ‘crida i cerca’ després de saber que l’activista es trobava al recinte de la UB de l’edifici central tancat amb els estudiants que protesten contra el Pla Bolonya des d’aquest dilluns, quan va fer una roda de premsa per a presentar la nova publicació del col·lectiu Crisi. Agents de la Unitat Central de Robatoris i Mitjans de Pagament dels Mossos que anaven de paisà han entrat dins de la universitat a detenir Duran. La policia li imputa diversos delictes d’estafa i falsificació documental.

Redacció
Redacció 18/03/2009

Fonts policials han explicat a l’ACN que el jutjat de Barcelona que instrueix diverses denúncies contra Duran ha emès l’ordre de detenció un cop sabia on es podria trobar a l’activista. Per això ha autoritzat l’entrada al recinte de la universitat dels agents que ja tenien controlat a Duran. Efectius de paisà dels Mossos amb el suport d’agents de la Brigada Mòbil han detingut Duran que tenia una ordre policial de ‘crida i cerca’ des de feia sis mesos. Després de prendre-li declaració, el detingut passarà a disposició judicial.

Des dels col·lectius alternatius s’ha informat que han estat tres furgonetes dels Mossos les que han entrat al Rectorat de la UB a detenir Enric Duran. Segons aquestes informacions, el grup d’agents anava amb la cara tapada i s’han endut l’activista emmanillat enmig de la protesta dels estudiants que estan tancats. Duran està acusat d’estafar més de 492.000 euros a 39 entitats financeres i empreses de préstecs.