Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Un incendi forestal a Bausen a la Val d’Aran afecta més de 80 hectàrees

Un incendi forestal que crema a Bausen a la Val d’Aran afecta més de 80 hectàrees, segons han informat els Bombers de la Generalitat. El foc va començar aquest dilluns a un quart de nou del matí en una zona muntanyosa de pastures i arbres. Als volts de les quatre de la tarda d’ahir, el cap i la cua de l’incendi ja s’havien pogut parar, mentre que faltava treballar els dos flancs. A la nit es va poder estabilitzar el flanc dret, mentre que l’esquerre es manté actiu. Segons les primers estimacions de Bombers, el foc podria haver afectat ja una superfície d’entre 80 i 100 hectàrees.

Redacció
Redacció 29/01/2008

En aquest incendi hi treballen des d’aquest dilluns una quinzena de dotacions terrestres i dos helicòpters bombarders.També s’ha desplaçat un AVA, avió de vigilància i atac. Al llarg del dia d’avui es treballarà amb eines manuals i descàrregues dels mitjans aeris, ja que el foc es troba en un lloc de difícil accés.

La sequera acumulada que hi ha a Catalunya, juntament amb la previsió de manca de pluja i els episodis de vent, fan que la situació pugui esdevenir crítica, no tant pel que fa a un augment dels serveis en incendis forestals en què treballen els Bombers, sinó perquè qualsevol d’aquests focs podria convertir-se en un gran incendi forestal.