Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Un grup d’informàtics treballa en la creació d’un videojoc d’acció ambientat a Sant Vicenç de Montalt

‘SVMRES’ és el nom d’un futur videojoc d’acció en primera persona (FPS) ambientat a la població maresmenca de Sant Vicenç de Montalt. Un grup d’informàtics està començant a crear els escenaris virtuals on es recrearà, entre d’altres, l’església, l’Ajuntament o el centre cívic de Sant Vicenç. Un dels responsables del projecte, Jesús Bordas, diu que es tracta d’una superproducció amb gent amateur, feta amb programari lliure i en català. Actualment s’està enllestint la preproducció del joc i es preveu que en uns mesos ja estigui disponible una primera versió de demostració que es presentarà a la fira de videojocs ‘Ars Games’ de Madrid del pròxim mes de novembre.

Redacció
Redacció 25/04/2008

L’equip de ‘SVMRES’ compta ja amb els arxius informàtics de la topografia de Sant Vicenç de Montalt per començar a recrear una visió futurista del poble de manera virtual. La finalitat és convertir el municipi en l’escenari d’un videojoc d’acció en primera persona ambientat a l’any 2050, quan l’espècie humana ‘lluitarà amb robots i altres criatures’.

En el primer capítol, segons ha explicat el director artístic del projecte, Jesús Bordas; ja es podrà veure a recreació de l’església, l’Ajuntament i el centre cívic, que es veurà reconvertit en la base d’operacions d’una empresa d’investigació en biotecnologia. ‘El joc anirà creixent i farem créixer també el poble a l’entorn d’aquest nucli’, detalla Bordas.

A banda del grup de tretze experts que lideren el projecte, la resta de l’equip serà gent amateur que rebrà cursos de formació i podrà participar en la realització del videojoc. Bordas espera que els veïns de Sant Vicenç de Montalt s’impliquin i recorda que el videojoc estarà fet amb programari lliure, motius pels quals ‘SVMRES’ serà gratuït.

El joc serà en català, però es traduirà al castellà, l’anglès i l’alemany per donar-li una ‘dimensió global’. La primera versió de demostració està disponible a final d’any i els responsables del projecte volen que la fira de videojocs ‘Ars Games’ de Madrid sigui una plataforma de promoció, més enllà de l’àmbit local.