Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

Un sindicat minoritari dels Mossos d’Esquadra es desmarca dels sindicats representatius del cos

En un manifest publicat ahir, el sindicat minoritari dels Mossos d’Esquadra Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) s’ha desmarcat de les accions dutes a terme pels sindicats representatius de cos de la policia catalana. En el text, expliquen els fets i denuncien les accions. Consideren una ‘falta de respecte’ a la seva condició de policia catalana, a la bandera catalana ‘que és la senyera’, i a l’himne de Catalunya, ‘que és Els Segadors’. ‘Amb aquest escrit volem deixar constància del nostre compromís amb el País i amb la ciutadania de Catalunya a la que ens devem’, han escrit. Amb aquesta acció, han volgut deixar clar que hi ha policies que sí que són catalans i que no se senten identificats amb la veu dels sindicats majoritaris.

Redacció
Redacció 16/01/2012
A més, ahir un grup de Mossos d’Esquadra també se’n va desmarcar amb la firma d’un manifest on es critica que els sindicats del cos fessin servir el castellà com a mesura de protesta contra les retallades. En la declaració, s’assegura que els agents han sentit ‘ràbia i tristor’ pel fet que s’hagi usat la llengua com a mesura de pressió contra el govern i consideren que aquesta ha estat la decisió sindical més vergonyosa que han vist mai.

En el manifest, els agents lamenten la decisió d’alguns ‘(ir)responsables dels sindicats majoritaris dels Mossos de menysprear la llengua catalana com a mesura de protesta contra el govern’ i, en aquest sentit, expressen la seva ‘ràbia i tristor de compartir professió i organització amb alguns companys del cos’.


Després de refermar l’orgull de formar part de la policia de Catalunya i el seu compromís ‘amb tot allò que conforma la nació catalana’, el manifest demana disculpes per la protesta de parlar en castellà, una actuació de la qual es desmarquen i asseguren que es va prendre de manera unilateral i sense prèvia consulta al conjunt dels Mossos.

Relacionats