Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Un grup de militants de les JERC critiquen el suport a la candidatura de Puigcercós

‘JERC Dignitat!’ és el títol sota el qual un grup de militants de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) ha presentat un manifest per criticar la “manca d’imparcialitat” que els seus representants han tingut en l’actual procés de primàries a Esquerra.

Redacció
Redacció 30/05/2008

Concretament, els militants demanen més explicacions per l’acte de les JERC que hi va haver el passat 24 de maig de suport a la candidatura de Gent d’Esquerra, on el Portaveu Nacional de les JERC, Gerard Coca i altres membres de la Direcció Nacional, van donar suport a la candidatura de Joan Puigcercós.

Segons el manifest ‘JERC Dignitat’, el suport a una candidatura en concret infringeix l’acord del mateix Consell Nacional i, fins i tot, Coca va afirmar el passat 26 d’abril a Alacant que les JERC “no havien de posicionar-se ni interferir en aquest procés congressual”.

Per tot això, des d’algunes parts de la militància s’ha destacat la “manca de maduresa, responsabilitat i lleialtat, precisament els valors que s’exigien a la militància d’Esquerra a la resolució d’Alacant” i es critica tant l’actitud d’alguns dirigents de les JERC com la de la de Gent d’Esquerra, pel fet que van voler presentar als mitjans el suport incondicional d’aquesta organització a la candidatura de Puigcercós.

Al darrer punt del manifest, els militants exigeixen que es respectin plenament els acords del Consell Nacional de les JERC, que demanaven no involucrar-se en el procés.