Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Un grup de manifestants salta a la pista amb banderes palestines durant el partit Barça-Maccabi

Un grup d’entre set i vuit manifestants ha saltat a la pista del Palau Blaugrana durant el partit Barça-Maccabi. Els Mossos d’Esquadra els ha retingut durant una estona a la zona dels vestidors del Barça. Els agents els han demanat la documentació i els han tret del recinte pacíficament, ja que no han oposat resistència. A alguns ja els han deixat en llibertat. Els Mossos d’Esquadra han tractat la seguretat del partit de basquet Barça-Maccabi com si fos una final d’una disciplina esportiva. L’ACN ha pogut constatar a l’entrada del Palau Blaugrana que els agents han fet un fort desplegament. En els accessos a l’entrada del recinte hi havia un doble control.

Redacció
Redacció 06/02/2009

Membres de la Guàrdia Urbana de Barcelona estan controlant el trànsit que porta a l’estadi del F.C. Barcelona ja que també coincideix el partit d’aquest dijous amb una semifinal de la Copa de Rei de futbol. El grups propalestins han convocat una concentració fora del palau durant tot el partit.

Aquets manifestants han penjat la convocatòria a Internet, en què han demanat a la gent que portés banderes i mocadors palestins. El Maccabi, que també ha portat seguretat pròpia, ha estat escridassat en altres enfrontaments, com a la pista del Màlaga fa unes setmanes.

El primer manifestant que ha saltat a la pista, Oleguer Buhigas, ha explicat a l’ACN que els Mossos d’Esquadra l’han tret de la pista pacíficament. ‘Ens han demanat la documentació, ens han regirat els abrics i, llavors, ens han fet fora’, ha assegurat.

La protesta, ‘més mediàtica’

Buhigas ha dit que han dut a terme l’acció com una acció emmarcada en una campanya de ‘boicot general’ a Israel. Segons ell, han saltat per fer la protesta ‘més mediàtica’ i per fer ‘visible’ el rebuig als atacs israelians a la Franja de Gaza. El manifestant ha explicat que han saltat a la pista perquè ‘els palestins vegin que no estan sols’. Ha dit també que els culés els han seguit ‘fins un cert punt’ en les frases propalestina que els manifestants han corejat durant el partit.