Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Un grup d’advocats presenta a Lleida un manifest per demanar la despenalització de les injúries a la Corona

Un grup d’advocats a títol individual ha presentat aquest dimarts a Lleida un manifest amb el qual volen reclamar la despenalització del delicte d’injúries a la Corona, causa per la qual en els darrers temps han estat cridades a declarar per l’Audiència Nacional diverses persones ja sigui per la crema de fotos dels reis espanyols o per manifestar-se en contra de la monarquia.

Els advocats volen que el delicte d’injúries sigui igual per tots els ciutadans, és a dir, que els membres de la família reial no estiguin ‘sobreprotegits’ penalment. Els advocats han fet entrega del text al Col·legi d’Advocats de Lleida per tal que des d’aquest organisme el faci arribar a la resta de col·legiats.

Redacció
Redacció 28/10/2008

En el text, els advocats recorden que l’article 14 de la Constitució espanyola estipula que tots els ciutadans són iguals davant la llei. Així, asseguren que la legislació ‘limita amb el delicte d’injúries a la Corona, la llibertat d’expressió i l’exercici dels drets fonamentals’.

El manifest impulsat per un grup d’advocats ja ha estat presentat a diferents col·legis d’advocats de Catalunya, el País Valencià i de les Illes Balears i ja ha rebut el suport de més d’un centenar d’advocats –una vintena a Lleida- tot i que es vol ampliar encara més el nombre de signants.

Cal recordar que diversos joves catalans han estat jutjats en els darrers temps i altres que estan pendents de judici pel delicte d’injúries a la Corona arran de la crema de diverses fotografies dels monarques espanyols.