Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Un festival català en majúscules

Si hagués de fer una carta als reis sobre què li demanaria al nostre cinema que no tinguem encara hores d’ara seria un festival. Un festival de cinema de Classe […]

Redacció
Redacció 25/02/2011

Si hagués de fer una carta als reis sobre què li demanaria al nostre cinema que no tinguem encara hores d’ara seria un festival. Un festival de cinema de Classe A (Cannes, Venècia, Berlín, San Sebastià…), de cinema potentíssim i generalista, fet possiblement a Barcelona, i que posés casa nostra també al mapa en aquest sentit.

Molts em direu que de festivals en tenim un fotimer, i és cert. No només quantitat, sinó també qualitat. Nacional i internacional. Des del festival de Sitges, referent del fantàstic arreu del món, fins al festival de curtmetratges Filmets de Badalona, i tot això passant per un llarg reguitzell de mostres, certàmens, concursos i premis. N’hi ha de temàtics, n’hi ha de nacionalitats, ni ha de gènere, ni ha d’esports i aficions.

És contradictori demanar un nou festival quan realment no donem a l’abast amb els que ja tenim. Però digueu-me inconformista: a un servidor li agradaria un festival genèric, cèntric, competitiu i on s’hi poguessin veure com passa a Berlín, Cannes o Venècia les autèntiques perles i joies que s’estrenaran a nivell mundial durant l’any següent. I que servís, a més, per promocionar el nostre cinema.

Barcelona és la ciutat, i crec que ho podríem fer. No us sembla?