Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Un fatxenda increpa Mireia Mollà quan parlava en valencià: “No hable en chino!”

La regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Elx, i també diputada a les Corts Valencianes, Mireia Mollà, ha hagut de patir l’estirabot d’un espontani de la dreta espanyolista rància que ha interromput el seu discurs en llengua valenciana: “No hable en chino!”.

 

Redacció
Redacció 29/03/2016

La regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Elx, Mireia Mollà, estava fent un discurs en llengua valenciana en el plenari d’aquesta localitat quan algú “relacionat amb al dreta política” tal i com l’ha identificat ella després, l’ha increpat per retreure-li que s’expressés en la seva llengua: “No hable en chino!”. Mollà ja piulat posteriorment: “Deixar clar q ha estat un home relacionat amb la dreta política. Així q no és “el públic”, és un únic maleducat.”. La regidora, de passada, ha volgut esclarir al canal de twitter de Televisió d’Elx que qui l’ha increpat no era el públic (en general), sinó un simple maleducat.

Aquesta situació viscuda avui al ple de l’Ajuntament d’Elx és molt possible que es vagi repetint en d’altres institucions del País Valencià. Avui mateix hem pogut saber que El govern de l’Ajuntament de València aplicarà per fi, i després de vint anys, el pla d’usos i de normalització lingüística que el PP mateixa va aprovar i que després va desar en un calaix, perquè la denominació de l’Ajuntament de València sigui oficialment només en valencià. El president del govern del País Valencià, Ximo Puig, que és membre del voluntariat per la llengua del PV hi dóna suport i confia en què una reobertura de RTVV ajudi a la normalització de la llengua pròpia a tot el territori del País Valencià.