Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Un exlletrat del Tribunal Constitucional l’acusa d’avalar ”l’estat d’excepció”

Redacció| “Ve a dir dictin vostès lleis excepcionals, que mentre duri l'estat d'excepció, aquest Tribunal no dirà res… No sigui que serveixi per alguna cosa”. Amb aquestes paraules jutja l'exlletrat del Tribunal Constitucional (TC) i titular de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla, Joaquín Urias, la decisió del Tribunal Constitucional de no tramitar el recurs de Podemos contra el 155 fins que aquest no deixi d'estar vigent.  

Redacció
Redacció 12/01/2018
En un fil al seu compte de Twitter, Urias critica que el recurs a l'article de la Constitució Espanyola “només pot ser simbòlic” i que -per tant- el Tribunal no està complint la seva funció de “control de constitucionalitat”. Segons diu, amb la lògica que han aplicat per resoldre el recurs de Podemos “si s'aplica el 155 de manera indefinida, el TC mai podrà entrar a examinar si aquesta aplicació és constitucional”. Així, estaria negant-se a controlar el Gobierno, la seva missió última en totes circumstàncies. 

 

D'altra banda, l'exlletrat del TC compara la decisió sobre el 155 amb la rapidesa del Tribunal per “posar multes intimidatòries contra institucions catalanes o enviar assumptes al fiscal”, cosa que -segons diu- és “aliena a la seva funció”.