Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Un exconseller d’Unió promou ‘Sobirania i Justícia’, un grup de professionals independentistes

L’exconseller de Justícia d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) Agustí Bassols (Viquipèdia) promou ‘Sobirania i Justícia’ un grup independentista de professionals que pretén actuar com a plataforma ciutadana per defensar un independentisme obert a totes les sensibilitats. Segons ha informat l’Avui.cat entre els primers membres del grup hi hauria dos altres militants d’Unió; l’expresident de l’Institut Català de Crèdit Agrari, Manuel Cardeña i l’exdirector general de Dret i Entitats Jurídiques Antoni Castella. Bassols és actualment president del Consell Consultiu de la Generalitat, tant ell com Castella també formen part del Cercle d’Estudis Sobiranistes (CES). El grup es presentarà en públic durant aquest mes de març.

Redacció
Redacció 09/03/2009

En l’acte fundacional, celebrat a Barcelona, hi van ser presents unes 80 persones. El grup no pensa actuar en absolut com a partit polític, sinó com a plataforma ciutadana, en la línia de les altres que ja hi ha des de fa temps de caràcter sobiranista.

Amb aquesta nova plataforma s’amplia el nombre d’entitats amb les que la societat civil catalana s’ha organitzat per vehicular la reivindicació nacional. Així ‘Sobirania i Justícia’ se suma a altres ja existents com la Plataforma pel Dret de Decidir, Sobirania i Progrés o els mateixos 10Mil a Brussel·les, entre d’altres. D’aquesta manera es constata el creixent interès i mobilització de la societat civil al voltant del reconeixement del conflicte català.