Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Un estudiant demanda TV3 per ‘censura’

Un estudiant que va participar en la manifestació de suport als estudiants grecs, que es va celebrar el 20 de desembre a Barcelona, acusa TV3 de ‘censura’ i per haver-se negat a emetre un vídeo elaborat per la redacció en què l’estudiant contradeia la versió dels Mossos d’Esquadra sobre uns incidents ocorreguts en aquesta manifestació. En un primer moment, el 3/24 va emetre una notícia afirmant que un manifestant havia fingit una urgència mèdica. Després que l’estudiant es posés en contacte amb la redacció de TV3 per negar-ho, va ser entrevistat però, segons sembla, la cap d’informatius va impedir l’emissió perquè anava en contra de la política informativa de la cadena.

Redacció
Redacció 17/03/2009

Segons informa AVUI.cat, el motiu del conflicte rau en un moment de la manifestació en què, segons confirmen documents mèdics, el manifestant va rebre un fort cop que li va trencar el braç. Va desmaiar-se i per això els manifestants van demanar assistència mèdica però no van deixar acostar-se els Mossos en arribar l’ambulància, i com a conseqüència van carregar contra el grup.

L’equip de la televisió que cobria la manifestació no va poder enregistrar els fets amb claredat i el 3/24 va emetre una notícia amb la versió dels Mossos d’Esquadra, sense especificar la font, assegurant que el manifestant havia fingit una urgència mèdica. L’estudiant es va posar en contacte amb la redacció i es va preparar una notícia amb les seves explicacions mostrant el braç enguixat i amb fragments d’un vídeo elaborat pels manifestants. En les imatges, es veu el ferit a terra, atès pels serveis mèdics, i s’observa que de sobte els Mossos comencen a clavar cops de porra al grup per dispersar-lo.

En la demanda afirmen que la informació estava a punt per ser emesa però la cap d’informatius de TV3, Rosa Marqueta, s’hi va negar argumentant que anava en contra de la política informativa de la cadena. Segons els autors de la demanda, el fet de disposar d’una informació ‘veraç’ que contradiu una font oficial i no emetre-la és, directament, un acte de ‘censura’.

A un altre tribunal

La demanda va prosperar inicialment, ja que la titular del jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona va admetre-la a tràmit. Tot i que el lletrat del demandant, Jaume Asens, va argumentar que Televisió de Catalunya és una cadena pública, la magistrada ha admès finalment els arguments de la CCMA i ha rebutjat el cas perquè entén que s’ha de tramitar als jutjats del civil i no als del contenciós administratiu. Asens, ja ha anunciat que presentarà un recurs contra aquesta resolució, de manera que serà el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya qui haurà de decidir quin jutge ha d’estudiar la demanda.