Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Un error d’Hisenda anul·la el cas de les factures falses de Terra Mítica

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha tingut en compte un recurs contenciós que, per un error de l’Agència Tributària, anul·la l’expedient que investiga el cas de les suposades factures falses a Terra Mítica. Segons ha informat ABC.es Hisenda, va donar audiència, un tràmit necessari per al procés judicial, a les societats dels imputats com a persones jurídiques però no als propis imputats com a persones físiques, negant-los d’aquesta manera la possibilitat de recòrrer. Així, al·leguen que aquesta situció els ha perjudicat per impedir-los que es puguéssin defensar. El TSJCV ho ha entés així, i ha anul·lat l’expedient que no es podrà iniciar de nou ja que el presumpte delicte, comès fa cinc anys, ja hauria prescrit.

Redacció
Redacció 04/03/2009

La investigació es va iniciar a partir d’una denúncia de la Fiscalia contra una vintena d’empreses per un presumpte frau a través de l’elaboració de factures falses o fictícies en l’IVA i l’Impost de Societats en la què estaven imputats cinc exdirectius de Terra Mítica.

No és la primera vegada que la investigació topa amb un entrebanc d’aquest tipus. L’any 2006 l’Audiència Provincial va anul·lar les diligències quan ja havien declarat la majoria d’imputats per un recurs també sobre el tràmit, semblant al que es presenta actualment.