Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

L’equip de rugbi de l’Alguer disputarà una competició catalana

El RC Badalona (Barcelonès), el CNPN Enginyers (Barcelona), el Geieg (Gironès), els Químics (Barcelona), l’Alghero de l’Alguer i el CR Tarragona són els sis clubs que s’han unit per crear el Torneig Quatre Barres de Rugbi, un campionat no oficial que ha sorgit arrel de la petició de l’Amatori Rugby Alghero de participar en competicions catalanes. La temporada passada, l’equip de la ciutat sarda va demanar a la Federació Catalana de Rugbi poder disputar les competicions catalanes amb el seu segon equip, ja que el primer juga professionalment a la Série 1 italiana. La federació va proposar que l’Alghero competís en la Primera Divisió Catalana però la falta de consens entre clubs va fer inviable el suggeriment.

Redacció
Redacció 13/11/2007

Un grup d’equips, però, acceptant la proposta de l’Alghero va crear aquest mes d’octubre el torneig Quatre Barres que permetrà compartir experiències esportives i socials dels diferents participants.

La fórmula competitiva serà semblant a la del Sis Nacions, jugant-se a una única volta i on cada equip visitarà els altres cada dues temporades. Els pròxims dos anys el torneig restarà restringit als sis clubs fundadors i posteriorment s’ampliarà sota acord de tots els fundadors i mantenint la cultura catalana com a vincle d’entrada per futurs participants.

Per tal que la competició no suposi una càrrega afegida de partits, es tindran en compte els partits de Lliga Catalana que juguin entre sí Badalona, Enginyers, Químics, Geieg i Tarragona. D’aquesta manera només s’haurà de buscar data pel matx amb l’Alguer. El CR Tarragona ja té data per aquest partit, el pròxim 15 de desembre a l’Estadi Maria Pia.