Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Un directiu de Seat assegura que no tenen cotxes amb nom de ciutats catalanes perquè “nosotros somos españoles”

El president del consell d’administració de Seat i membre del consell del grup Volkswagen a Wolfsburg (Baixa Saxònia) ha dit que ‘s’estan barallant’ pel nom de la berlina que el fabricant d’automòbils amb seu a Martorell traurà al mercat a finals d’any. Francisco García Sanz ha afirmat entre rialles que ‘se’ns han acabat els pobles i les ciutats’. Quan a un periodista de l’ACN li ha indicat que no hi ha cap model amb nom de ciutat catalana, l’empresari ha respost ‘nosotros somos españoles’. També ha assegurat que, si fos per ell, la fàbrica seria a Madrid. Podeu escoltar l’àudio amb les polèmiques declaracions aquí.

Redacció
Redacció 17/04/2008

Quan el directiu del grup Volkswagen i màxima figura del consell d’administració de Seat, Francisco García Sanz, s’ha referit al nou model que Seat traurà al mercat a finals d’any ha dit que ‘s’estan barallant’ pel nom que li posaran, entre altres coses ‘perquè se’ls han acabat els noms de ciutats i pobles’. La possibilitat que els models de Seat tinguin noms de poblacions catalanes l’ha descartat perquè ‘nosotros somos españoles’. Bona part dels assistents a l’acte, entre els quals hi havia l’ambaixador espanyol a Alemanya, Gabriel Busquets Aparicio, han esclatat a riure. Quan se li ha recordat que la fàbrica de Seat és a Martorell, el president del consell d’administració de Seat ha dit que ‘no es pot emportar la fàbrica a Madrid’ i ha repetit ‘nosotros somos españoles’.

Al marge d’una afirmació a partir de la qual es podria interpretar que pel directiu madrileny Catalunya no és Espanya, García Sanz s’ha referit Seat com una marca que ha d’incrementar la flexibilitat per a ser més competitiva. L’empresari ha explicat que ‘Espanya ha estat perdent competitivitat’ davant d’altres països els darrers temps per una manca de flexibilitat en els covenis amb els sindicats.