Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Un diputat del PSC demana la privatització de la Corporació, que descriu com una “criatura pujoliana”

El diputat del PSC al Congrés i ex alcalde de Mataró, Manel Mas, aposta en el seu blog personal per la privatització de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). ‘És evident que pensar en uns mitjans públics plurals, més enllà del nacionalisme, a casa nostra avui és un desideràtum impossible’, explica en el seu comentari. Manel Mas fa aquestes declaracions una setmana després que el portaveu parlamentari adjunt del PSC, Joan Ferran, manifestés que ‘cal arrencar la crosta nacionalista de TV3 i Catalunya Ràdio’. Continua l’atac del PSC contra els mitjans públics catalans, celebrats arreu de l’Estat i d’Europa pel seu pluralisme informatiu.

Redacció
Redacció 11/12/2007

Segons Mas, ‘la gran contradicció és l’existència d’una única línia determinada de pensament en una societat complexa i diversa’. En la mateixa línia que va defensar el propi Ferran, el diputat del PSC manifesta que la Corporació ‘més que antigovernamental és nacionalista’ i ‘és sols d’una part del Govern’. De fet, ha destacat que la Corporació ‘és una criatura pujoliana’ i ‘els seus professionals i la seva manera de pensar formen part del pensament abassegadorament dominant a la societat oficial (que no real) catalana’. ‘Però sobre tot crec que és per motius de mercat’, afegeix.

‘És lògic que els que no som nacionalistes ens desagradi la línia informativa i ideològica del centres de la Corporació’, afirma, al temps que afegeix que ‘no tenim altra sortida que comprendre-la, decodificar-la, o senzillament ignorar-la’. ‘En tot mercat’, afegeix, ‘la demanda pot ignorar, o rebutjar, la oferta existent si aquesta no li agrada. El mercat és lliure’, manifesta Mas.

L’ex alcalde de Mataró apunta que un es pot ‘imaginar els esgarips i estripades que hi hauria entre els grups nacionalistes si es qüestionés l’actual línia que els és favorable’. ‘Queda l’opció d’ignorar-los si hi estem en desacord’, sentencia abans d’acabar el seu comentari preguntant: ‘Encara que llavors, si hem de pensar en termes de mercat, perquè no privatitzem la Corpo?’