Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Un diari progre espanyol titlla de “talibans” els nous consellers

Que mitjans de comunicació com La Razón, l'ABC, El Mundo o últimament La Vanguardia o El Periódico embogeixin amb els actes independentistes del Govern i els vulguis dilapidar a tota costa hi estem acostumats. Però diaris que, a priori, es defineixen com a progressistes tinguin una sortida de to tan descomunal com la que ara us expliquem ja és preocupant.

Redacció
Redacció 14/07/2017
El diari elPlural.es ha parlat de la remodelació del Govern i ho ha titulat “Puigdemont se rodea de talibanes para resistir el acoso del Estado“. Atenció perquè el diari d'origen català creat per Enric Sopena i que es defineix com “progressista” i la seva línia editorial està orientada cap a l”'esquerra i la ideologia socialdemòcrata” s'ha atrevit a dir talibans a polítics pel sol fet de ser independentistes. Cal recordar que aquest mot fa referència al moviment fonamentalista musulmà que instaurà l'anomenat règim talibà o dels talibans a l'Afganistan entre els anys 1996 i 2001 caracteritzats per la seva violència i intransigència i terrorisme.
 
A la notícia fa referència especialment a Jordi Turull i Joaquim Forn “pertenecen al grupo de fieles del ex presidente Mas, dirigido por su ex responsable de comunicación, conocidos desde 1998 como los talibanes de CDC o el pinyol (el hueso duro)”.