Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Un diari alemany critica la llei del cinema i diu que ‘pot ser un precedent’ a Hollywood

|

- Publicitat -

Süddeutsche Zeitung parla de la vaga que duen a terme aquest dilluns fins a 570 cines de Catalunya i diu que això ‘enfosqueix’ la gala dels Premis Gaudí de la ‘recent fundada’ Acadèmia del Cinema Català. Segons el diari, en els anteriors anys els percentatge de pel·lícules que s’exhibien en català eren ‘insuficients’ per al Govern, de qui diu que ‘promociona la llengua catalana’ també en l’àmbit d’educació, d’una manera ‘desafortunada’.

El diari Süddeutsche Zeitung explica que el fet que el català no estigui als cinemes és degut a ‘una manca de demanda’ i ho atribueixen també a una ‘oferta insuficient’, recordant a més que el cines ‘ja estan afectats a nivell econòmic’ i diu que troben aquesta mesura ‘excloent’. El diari alemany també pensa que la llei del cinema pot arribar a ‘reduir l’èxit de les superproduccions’.

Publicitat

El Gremi d’Empresaris de Cinema de Catalunya, dins el qual hi són representats exhibidors com Arenas, Bosque, Verdi, Comedia o Renoir, va anunciar el darrer dimarts un tancament patronal de les 74 sales que posseeixen tals exhibidors per aquest dilluns al vespre. L’anunci sorgia arran la preocupació que van generar les dades d’un estudi de l’economista Josep Maria Gay, el qual assegura que l’aplicació de la Llei farà baixar el nombre d’espectadors a les sales de cinema, dels actuals 20.000 fins als 10.000. La notícia va despertar l’alarma social i dies després apareixia un grup al Faceebok amb més de 16.000 usuaris adherits reclamant que ‘Si els cinemes fan vaga contra el català, els catalans fem vaga de cinemes’. Des de les forces polítiques, Joan Puigcercós (ERC) va proposar als catalans , també via Facebook, a assistir al cinema Alexandra per veure la producció catalana ‘Petit indi’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut