Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Un desaprensiu elimina Mitrofan

L’estiu passat Joan Carles I, rei d’Espanya, va decidir que estava fart de passar calor entre iots i famosets a Mallorca i que li convenia canviar d’aires. Es va posar […]

Redacció 28/06/2007

L’estiu passat Joan Carles I, rei d’Espanya, va decidir que estava fart de passar calor entre iots i famosets a Mallorca i que li convenia canviar d’aires. Es va posar l’abric i va decidir que aniria de cacera, una de les seves aficions preferides, potser apresa de l’antic inquilí del palau del Pardo. La resta és història, una trista història poc explicada als mitjans generalistes però sabuda per molts: el Rei va dirigir-se cap a Rússia, a la regió de la Volgoda, i va informar els seus assessors que tenia ganes de caçar un ós. Aquests van afanyar-se a comprar-ne un en captivitat, el van emborratxar amb una barreja de vodka i mel i, quan l’ós estava grogui, el Borbó li va disparar a boca de canó.

La història s’ha intentat amagar, i la fiscalia va demandar Gara i Deia per publicar-la, però fins ara encara hi havia heroics defensors de la veritat que, des de la xarxa, velaven per la continuïtat de la memòria de Mitrofan. L’esperit de l’ós rus assassinat pel Borbó es mantenia viu a la Viquipèdia, on disposava d’un article propi on s’explicava el cas.

Però sembla que les pressions per eliminar tot rastre de l’ós màrtir han arribat a la xarxa, i algun desaprensiu ha eliminat l’entrada de Mitrofan al·legant que l’article no era rellevant. Sort que a directe!cat estem alerta davant aquests que volen reescriure el passat, i hem salvat l’article abans de l’eliminació, de manera que, almenys en aquesta captura de pantalla, la memòria de Mitrofan continuï viva per sempre.

Cliqueu a la captura per veure-la en la seva mida real:

imatge

També podeu seguir el debat intern a la Wikipèdia amb arguments a favor sobre perquè sí o perquè no s’havia de borrar l’article. Però la realitat no és com a les pel·lícules, i en aquest cas han guanyat els falsejadors de la història.