Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Un debat a l’alçada de les presidencials franceses

|

- Publicitat -

La candidata socialista Ségolène Royal, sabia que Le Debat d’ahir a la televisió francesa era una oportunitat d’or per intentar girar els resultats de les enquestes que no li són favorables. Segons aquestes, està a 4 punts per sota del conservador. Amb duresa i fermesa plantà cara a un Nicolas Sarkozy que es defensà amb mestria.

Publicitat

El debat va durar més de dos hores i mitja. Les estratègies estaven clares: Sarkozy va saber mostrar-se amable, tranquil i inalterable. Havia de defensar al seva posició de favorit i a més demostrar que no és aquell candidat inaccessible i dur. D’altra banda, Royal tenia clar que ella havia d’atacar fort. Ja només començar el debat, saltant-se el tema proposat pels moderadors, que poc van poder fer per mantenir el fil temàtic conductor, Royal va atacar al seu opositor citant la violació d’una agent de policia. La candidata va mostrar-se ferma i, per primer cop, extremadament segura.

En moments de molta tensió, el dur debat semblava que podria arribar a més. Els dos candidats, però, dins de la estridència dels seus arguments i contraposicions, van saber conduir un debat que es va fer intrigant i interessant.

Temes d’Estat:

A Sarkozy, seguint l’intent d’englobar els votants de centre, va explicar que hi havia temes que no es podien classificar des del punt de vista d’esquerres i dretes, sinó que eren “afers d’Estat”. D’altra banda, Royal apostava per la consulta amb els agents socials i fugia de la idea “d’imposició de normes”.

La Catalunya Sud el va poder seguir:

Els catalans del sud van poder seguir el debat en directe i degudament traduït pel canal 3/24

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió