Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Un consorci entre la Generalitat i empresaris podria comprar Spanair

La companyia àeria Spanair podria tenir un futur català. Un grup d’empresaris catalans, capitanejat per Joan Gaspart, en consorci amb la Generalitat de Catalunya, podrien acabar comprant la companyia si acaben trobant un soci financer amb experiència al món de l’aviació. De tirar endavant la compra, la presència de Spanair a l’aeroport del Prat es reforçaria, ja que fructificaria ‘l’última oportunitat de tenir una companyia pròpia a Catalunya’, en paraules de Gaspart.

Redacció
Redacció 16/05/2008

Els empresaris, agrupats a la fundació FemCat, busquen un soci amb experència, que podria tractar-se d’una altra companyia aèria. El suport de la Generalitat a aquest consorci públic-privat encara no està definit, però podria aportar-hi capital o prèstecs.

Gaspart ha insistit en què els empresaris catalans s’aboquin a la operació per tal d’aconseguir que a l’aeroport de Barcelona hi hagi vols i no només pistes. Per l’expresident del Barça, el de Barcelona és un aeroport que només agrupa aerolínies de baix cost i empreses de segons, cosa que suposa ‘un problema greu’.