Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Un congrés d’experts no aconsegueix provar que el Sant Greal de València sigui l’autèntic

El calze que conserva l’arquebisbat de València i que, segons assegura la tradició, seria la copa autèntica de l’últim sopar de Crist, continua sense confirmar la seva autenticitat. Ni el primer Congrés Internacional del Sant Calze que s’ha celebrat aquests dies ha aconseguit provar la veracitat de l’element llegendari. Així, caldrà esperar al resultat de les proves de datació que encarregaran l’arquebisbat de València i l’Ajuntament de Rita Barberà.

Ambdues entitats pretenen, independentment del resultat de les proves, que el Sant Greal valencià sigui declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, per molt que arreu del món hi ha un mínim de sis calzes que també asseguren ser l’autèntic.

Redacció
Redacció 11/11/2008

Segons la llegenda, el calze valencià hauria arribat a la península fa 1.750 anys provinent de Roma. Amb tot, hi ha diversos calzes repartits pel món que competeixen per tal d’obtenir el títol de Greal veritable, com el Calze d’Antioquia (actualment al MET de Nova York), la Sacra Catina de Gènova o diverses copes trobades a Gal·les o Irlanda, relacionat amb la llegenda artúrica.