Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Un col·legi de l’Arenal, pioner en la implantació de pissarres digitals en totes les aules

El col·legi Francesc de Borja Moll, a l’Arenal -localitat de la costa a Mallorca-, s’ha convertit en el primer centre de les Balears a substituir les pissarres tradicionals, amb guix i esborrany, per pantalles digitals a totes les seves aules, un avanç tecnològic que permet als alumnes una participació més alta en les dinàmiques de classe, ja que poden navegar per la xarxa, com a mitjà per resoldre els exercicis.

La directora del centre, Margarida Thomas, va assegurar que amb aquestes pissarres es fomenta la ‘màxima’ interacció entre alumne i professor. Així, les noves pissarres estan implantades a tots els cicles educatius, des d’Educació Infantil fins a Batxillerat, on es treballa ‘mà a mà’ amb les noves tecnologies.

Redacció
Redacció 10/11/2008

En aquest sentit, el Borja Moll disposa d’eines educatives modernes i innovadores perquè els alumnes reconeguin i ‘siguin conscients’ de la importància de la tecnologia a la societat actual, que constitueix una ‘eina bàsica per al futur’, va assenyalar Thomas.

A través d’aquestes pissarres, tant el professor com l’alumne poden buscar a Internet material didàctic amb l’objectiu que els estudiants comprenguin millor el que s’està explicant a l’aula. Per aquest motiu, i degut a la connexió a la Xarxa des de la pròpia aula, es pot consultar material bibliogràfic, vídeos educatius, i una infinitat de material ‘molt útil per a tots’.

Tots els professors coincideixen a afirmar que ‘es fa més fàcil’ ensenyar els diferents conceptes requerits per al cicle educatiu, doncs al tractar-se d’‘una novetat’, els alumnes ‘no treuen ull de la pantalla’ i ‘els resultats d’una major comprensió es noten visiblement’.

Sobre aquesta qüestió, molts d’ells fan un especial èmfasi que ‘és com tenir un altre professor a l’aula’, de manera que es facilita l’explicació, i al temps l’aprenentatge de l’alumne es porta a terme d’una forma ‘més dinàmica’, de manera que aquest fixa els coneixements a través d’uns ‘recursos infinits’.

Per aquesta raó, aquest centre pot definir-se com un centre que camina cap a la cultura del coneixement, doncs ofereix una formació acadèmica molt relacionada amb el món de la tecnologia i el medi ambient ja que el centre està ubicat en una zona verda situada al centre de l’Arenal.