Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Un científic català del CSIC rep el premi “George Mercer”

És el primer català que rep aquest premi i també el primer a l’Estat espanyol. Jordi Bascompte va rebre ahir el premi “George Mercer”. El biòleg del Consell Superior d’Investigacions Científiques va ser premiat per l’article “Asymetric coevolutionary networks facilitate biodiversity maintenance” que es va publicar en la revista “Science” el 21 d’abril de 2006 on de forma pionera, mescla mètodes quantitatius a dades biològiques.

Redacció
Redacció 08/08/2007

El biòleg del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) Jordi Bascompte va rebre ahir a San José, Califòrnia, el premi “George Mercer”, distinció que la Societat Ecològica Americana concedeix al millor article d’Ecologia publicat en els últims dos anys per un investigador menor de 40 anys. El guardó, que va ser creat en 1948 i duu el nom d’un jove ecològic britànic mort en combat durant la I Guerra Mundial, recau per primera vegada en un investigador català.

L’article premiat, “Asymetric coevolutionary networks facilitate biodiversity maintenance”, es va publicar en la revista “Science” el 21 d’abril de 2006. L’investigador del CSIC Pedro Jordà i Jens Olesen, de la Universitat Aarhus, a Dinamarca, van signar l’article juntament amb Bascompte. Els autors van demostrar que les relacions entre diferents espècies d’animals i plantes no són aleatòries, sinó que responen a un disseny específic: l’arquitectura ‘’ de la biodiversitat. En el treball van aplicar, de forma pionera, mètodes quantitatius a dades biològiques. Jordi Bascompte també va rebre el premi Euryi (European Young Investigators Awards) al 2004, un dels majors reconeixements a la tasca de joves científics de tot el món.