Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Un centenar de personalitats advoquen per la unitat del valencianisme polític i social

Tal i com ja us va avançar directe!cat el passat 8 d’octubre, una plataforma d’intel·lectuals i personalitats han promogut un manifest per a la unitat d’acció del valencianisme polític i social. Al web de l’entitat valencianista Tirant lo Blanc s’hi pot llegir la crònica del sopar del passat dimecres en què un centenar d’assistents van conmemorar el 90è aniversari de la Declaració Valencianista i es va presentar el manifest que porta per títol ‘per un compromís polític valencianista‘.

La primera reunió impulsora del manifest es va celebrar el passat 13 de setembre a València i el principal repte del col·lectiu és reconciliar a ‘blaveros’ i ‘catalanistes’, és a dir als afins al regionalisme i als quals secunden les tesis fusterianes que el futur i la prosperitat del País Valencià passa per una aliança amb Catalunya i no amb Madrid.

Redacció
Redacció 14/11/2008

El grup promotor en formen part, entre uns altres, el líder de Opció Nacionalista Valenciana, Carles Choví; el professor de sociologia Manuel Gil-Hernández, o l’expresident de les joventuts d’Unió Valenciana i que després es va integrar en el Bloc, Pere Palés. També forma part del fòrum l’exdirector de Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (Muvim) i ex vicerector d’estudiants de la Universitat de València, Rafael Company.