Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Un centenar d”indignats’ intenta col·lapsar les urgències de l’Hospital de l’Esperança per evitar el tancament

Un centenar d”indignats’ han intentant col·lapsar les urgències de l’Hospital de l’Esperança per evitar que tanquin. Després de celebrar una assemblea a la plaça de Catalunya, s’han dirigit fins al centre on han començat a entrar demanat que se’ls atengués a urgències. A les 20 hores han aconseguit evitar el tancament del servei, que des de l’1 d’agost només funciona de 8 a 20 hores en el marc de les retallades que està aplicant el Govern. A partir d’aquesta hora, quan el centre no admet més persones, els ‘indignats’ que han quedat fora han demanat documents de reclamació per protestar per aquesta mesura. Aquesta protesta se suma a la que ja han celebrat veïns i treballadors durant aquesta setmana.

Redacció
Redacció 04/08/2011

Poc abans de les 21 hores els ‘indignats’ que es trobaven a les portes de les urgències han iniciat una assemblea per decidir quines mesures emprendre. Hi ha una part del col·lectiu partidària d’entrar a l’hospital per ocupar-lo però hi ha un altre part que no recolza aquesta proposta ja que considera que “s’ha d’anar amb molta cura” perquè es tracta d’un edifici amb persones hospitalitzades.

Un altre dels punts de discussió és si s’ha d’avançar cap a l’ocupació sense tenir el recolzament en aquest punt concret dels treballadors del centre.

Un dels membres dels ‘indignats’ Edu Moreno ha celebrat que han pogut evitar el tancament a les 20 hores i ha assegurat que han aconseguit una mitjana diària de cent reclamacions de persones que han demanat ser ateses al servei d’urgències i se’ls ha denegat.

A més del col·lectiu dels ‘indignats’, també s’han acostat a la protesta alguns veïns de la zona i usuaris de l’hospital que han criticat fortament la mesura ja que han explicat que en alguns casos els hi suposa passar 11 hores d’espera a l’Hospital Vall d’Hebron, on s’han de dirigir per ser atesos.