Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Un català conquereix EUA

Doncs sí. De nou s’ha demostrat com n’és de bo l’esperit català: un esperit dinàmic i emprenedor, amb empenta i originalitat! I és que avui us parlem d’un català que […]

Redacció
Redacció 13/05/2008

Doncs sí. De nou s’ha demostrat com n’és de bo l’esperit català: un esperit dinàmic i emprenedor, amb empenta i originalitat!

I és que avui us parlem d’un català que ha conquistat els Estats Units d’Amèrica. Un jove d’uns 30 anys ha creat una web de ‘skate’: Skate116.tv és un canal de televisió online en exclusiva sobre aquest esport.

I doncs… com s’ho ha fet aquest català per guanyar diners amb la seva afició al monopatí i aconseguir el suport d’alguna de les principals marques d’EUA? Francesc Corbera ho sap. Aquest català emprenedor de 30 anys és un apassionat del skateboard. Vist per molts com un entreteniment d’adolescents, aquest esport s’ha convertit en un dels més populars a EUA, on la indústria que es mou al voltant del monopatí genera gairebé 5.000 milions d’euros a l’any.
Corbera, conscient d’aquest fet, va decidir crear fa dos mesos un web sobre aquest món. Per competir amb els ja existents, va apostar per un canal de televisió per Internet. “Els europeus sempre fem les coses un cop ja han sortit a EUA. La meva ambició era que, per una vegada, ens avancéssim”, explica. I dit i fet! El seu canal, Skate116.tv, ha tingut un èxit immediat a l’altre banda de l’Atlàntic. L’acollida li ha fet aconseguir tres contractes publicitaris importants. I d’això viu. Un terç dels continguts del seu webTV són propis, encara que vol anar augmentant el percentatge. Però Corbera no vol parar-se en el web. La segona fase del seu pla és aconseguir que alguna televisió s’interessi per l’skate.