Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Un català a Corea del Nord

El règim comunista de Corea del Nord és un dels misteris més desconeguts del planeta, i la seva política d’autarquia i opacitat aconsegueix mantenir un ferri comunisme en una societat […]

Redacció 05/12/2007

El règim comunista de Corea del Nord és un dels misteris més desconeguts del planeta, i la seva política d’autarquia i opacitat aconsegueix mantenir un ferri comunisme en una societat que viu de la mateixa manera que fa 50 anys.

El que pocs saben és que un dels ministres d’exteriors nordcoreà -no hi ha un sol ministre, sinó un comitè- és el català Alexandre Cao de Benós, nascut a Tarragona fa 33 anys. Cao és advocat a la República Democràtica nordcoreana, i acapara càrrecs d’importància dins el règim de Kim Jong-Il, el fill del dictador etern Kim Il-Sung.

Alexandre Cao de Benós és també el president de l’Associació Amistat amb Corea, que agrupa 8.000 persones a més de 120 països, i és el webmestre i fundador de la primera pàgina web del Govern de Corea del Nord. Hi ha catalans arreu del món, però poc ens imaginàvem trobar-ne un ocupant càrrecs de responsabilitat al país més inaccessible del planeta!