Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Un canal de futbol, l’única televisió espanyola que s’atreveix a emetre el documental ‘Las cloacas de Interior’

És el documental que hauria fet caure qualsevol govern, però a l'Estat la guerra bruta s'estructura des de la impunitat. 'Las cloacas de Interior', el reportatge televisiu que van emetre TV3, ETB2 i IB3 i que cap mitjà espanyol es va atrevir a reproduir, ni tan sols La Sexta.

Redacció
Redacció 22/07/2017
Gol, el canal propietat del grup Mediapro, fundada i dirigida per Jaume Roures, serà l'única de tot l'Estat que emetrà el documental, dirigit pel mateix Roures i realitzat per Andrea Ferrando amb l'aportació de quatre policies, que parlen per primera vegada davant una càmera: Marcelino Martín Blas, excap d'Assumptes Interns de la Policia, Jaime Barrado, comissari de policia, el sergent de la Guàrdia Civil José Orella i un alt funcionari del Ministeri de l'Interior que vol guardar l'anonimat. El treball destapa el funcionament de les clavegueres de l'Estat, ja sigui per encetar una guerra bruta contra el moviment independentista com intentar frenar personatges que s'oposen als interessos de l'Estat.
 
El canal esportiu explica que emetrà el reportatge per l'expectació generada i l'audiència registrada durant l'emissió de dimarts passat a TV3, convertint-se en l'emissió no esportiva més vista de l'any 2017 a Catalunya, amb 766.000 espectadors. També va ser el més vist del dimarts en IB3 i del dimecres en ETB2, exceptuant els informatius de la cadena autonòmica basca.