Un alt càrrec de la maçoneria espanyola: "Les més altes esferes internacionals estan molt interessades pel procés" La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

Un alt càrrec de la maçoneria espanyola: “Les més altes esferes internacionals estan molt interessades pel procés”

Gerard Sesé @gerardsese – Ramon Viñals porta a l'esquena una gran closca de coneixement i saviesa. És independentista des de sempre i va ser diputat per Esquerra després de la transició, en moments d'escissions i tensions polítiques tan en general com al mateix partit. A més, és maçó. Però no un qualsevol, podríem dir que es troba en el segon nivell de la jerarquia de la maçoneria de l'Estat, només per sota del Gran Mestre de la Lògia d'Espanya. Amb ell parlem del procés i ens explica que la maçonaria espanyola ja té assumit que haurà de consagrar la Gran Lògia de Catalunya si hi ha independència. De fet, no s'hi podrien negar i qui ho fes seria expulsat. També revela que el procés desperta moltíssima curiositat en l'àmbit internacional i és molt més seguit del que ens pensem. Parlem amb ell d'actualitat política i de maçoneria, Una mescla present en la història dels últims segles d'occident.

Redacció
Redacció 25/01/2017
Hi ha diferents branques de maçons, quina és la que representa vostè?
 
La maçoneria regular, que jo li dic “de tradició”. [Agafa un llibre i me l'ensenya] Nosaltres ens basem amb les Constitucions d'Anderson (que són considerades com un dels texts fonamentals de la francmaçoneria moderna, l'any 1717). Som la maçoneria més important del món amb més de 10 milions de membres [m'ensenya un llibret amb una llegenda de totes les lògies del món, les adreces i el total dels seus membres].
 
Caram… just fa 300 anys!
 
Exactament, i et diré una primícia: el dia 11 de març celebrem a Barcelona els 300 anys de la promulgació de la maçoneria tal com la coneixem ara. Les 4 lògies més importants van anar a Londres i van agafar de totes les lògies, l'agenda i la historia i van fer les constitucions realitzant una gran unificació. L'acte serà amb la presència del President Puigdemont.
 
Es podria dir que el govern de Catalunya és pro-maçoneria?

LLEGEIX AQUÍ LA RESPOSTA I L'ENTREVISTA SENCERA

Relacionats