Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Un ajuntament del PSC multa veïns per penjar llaços grocs

Redacció| El grup municipal d'ERC a Cervelló (Baix Llobregat) ha denunciat a través d'un comunicat que l'Ajuntament, governat pel PSC, ha multat amb 400 euros un mínim de cinc veïns del municipi per penjar llaços grocs a la via pública durant una mobilització per reclamar la llibertat dels presos polítics el passat 8 de novembre. 

Redacció
Redacció 15/01/2018
El portaveu dels republicans, Josep Ramon Mut, explica que el dia dels fets la policia local va identificar diversos participants a l'acte que van convocar entitats del municipi i que les sancions van començar a arribar als seus domicilis dijous passat. Mut afegeix que des de l'equip de govern se'ls va assegurar inicialment que el regidor que havia signat les actes, el tercer tinent d'alcalde Juan Santiago, ho havia fet sense llegir-ne el contingut, un extrem que ara neguen, i que estarien disposats a reduir a la meitat la quantia de les multes però no a retirar-les.
 
Davant aquesta situació, ERC reclama que el consistori retiri totes les sancions i la destitució immediata de Juan Santiago “per negligència en l'actuació de les seves funcions al signar de forma arbitrària sancions als seus veïns sense ni tan sols haver-les llegit”. En cas que no fos destituït, afegeixen, demanaran la dimissió del l’alcalde del municipi, José Ignacio Aparicio, “com a màxim responsable del govern municipal”.