Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Un acord permetrà normalitzar l’emissió dels canals de la CCMA a Andorra i veure Andorra Televisió a l’Alt Pirineu

La Generalitat de Catalunya, el Govern d’Andorra i sis ajuntaments de l’Alt Pirineu han signat un acord en matèria de televisió transfronterera en llengua catalana en virtut del qual avui s’inicien les emissions d’Andorra Televisió a les comarques de l’Alt Pirineu i es dóna cobertura institucional a l’emissió dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (TV3, Canal 33, 3/24 i Super3) a Andorra. L’acord garanteix que els continguts dels canals de televisió digital terrestre de la CCMA es puguin distribuir i difondre a Andorra i el govern andorrà es compromet a garantir la distribució i difusió del senyal d’aquests canals per mitjà de la xarxa que utilitza Ràdio Televisió d’Andorra.

Redacció
Redacció 25/06/2010

El conveni l’han signat el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras; el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals del Govern d’Andorra, Xavier Espot; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; l’alcalde de Puigcerdà, Joan Planella; l’alcalde de Tremp, Víctor Orrit; l’alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera; l’alcalde del Pont de Suert, Albert Alins, i l’alcalde de Sort, Agustí López.

El Govern d’Andorra garantirà que els continguts d’Andorra Televisió es puguin distribuir i difondre a les comarques catalanes incloses en la denominada demarcació de la Seu d’Urgell del Pla tècnic nacional de la televisió digital local (Alt Urgell, Cerdanya, Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alta Ribagorça). El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments signants garantiran la distribució i difusió del senyal d’Andorra Televisió en el seu territori a través del canal públic del múltiplex de la Seu d’Urgell.

Emissió a tots els territoris de parla catalana

La signatura d’aquest conveni s’emmarca en la voluntat de la Generalitat de Catalunya de fer possible l’emissió dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a tots els territoris de parla catalana. Actualment, els canals de la Corporació ja es poden veure a les Illes Balears, fruit d’un acord de reciprocitat televisiva entre ambdós governs, i a la Catalunya Nord, com a resposta de la Generalitat a la demanda feta des de diferents institucions, ajuntaments, entitats cíviques i culturals i a particulars d’aquest territori. Properament, també se signarà un acord amb el govern aragonès per normalitzar les emissions de la CCMA a les comarques de la franja de ponent.

El conveni desenvolupa l’Acord cultural i de comunicació signat l’any 2008 entre el Govern d’Andorra i la Generalitat de Catalunya que comprenia, entre d’altres compromisos, el de cooperar en matèria de televisió transfronterera en llengua catalana.