Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Un 55% dels catalans donaria suport a una llista unitària amb societat civil, partits polítics i Mas, segons una enquesta de CDC

Un 55% dels catalans donaria suport a una llista unitària on estiguessin representats membres de la societat civil, els partits polítics i amb la participació del president de la Generalitat, Artur Mas, segons una enquesta de CDC que ha revelat aquest dissabte la vicepresidenta del Govern, Neus Munté. Posteriorment, en una entrevista al 324, Oriol Junqueras, que no s'ha referit a cap enquesta en concret,  ha considerat que les enquestes en el passat tenien la funció de saber què pensa la gent però avui en dia “són l’eina per imposar el què la gent ha de pensar” i que sovint responen als interessos de qui les encarrega, siguin partits o mitjans.

Redacció
Redacció 11/07/2015

Segons informa l’ACN, aquest 55% s'assoliria amb una participació del 70%, mentre que amb una participació del 75% el percentatge a favor seria del 51%. En declaracions a Catalunya Ràdio, Munté ha defensat que això demostra que la suma “multiplica” i ha reivindicat que “no poden haver-hi exclusions de cap tipus”. D'altra banda, ha apuntat que un govern de concentració seria una “bona” opció després del 27-S.

Munté ha explicat que l'enquesta es va fer la setmana passada i ha considerat que demostra que una suma entre els actors socials i polítics “suma, fa anar endavant” i és “una combinació guanyadora que multiplica”. Ha afegit que el fet d'anar separats no donaria la majoria per donar els passos següents necessaris per aconseguir un estat independent.
 
Per això, ha reivindicat un  allista “que sigui el màxim de transversal i unitària” que permeti que les eleccions s'entenguin clarament com a plebiscitàries i que “aglutini els millors actius civils i polítics” per tal de poder guanyar les eleccions. En aquest sentit, ha dit que hi fossin Mas, el líder d'ERC Oriol Junqueras i el líder de les CUP, David Fernàndez, seria “un exemple dels actius principalisims del país”.
 
Munté ha reivindicat la importància de Mas en aquest procés ja que l'ha “coliderat” i està “apostant i assumint riscos personals i polítics”, així com “posant-se al capdavant de les demandes i reivindicacions”. “Com s'entendria que des d'una perspectiva sobiranista per voler guanyar unes eleccions que són imprescindibles en un moment tan històric, penséssim que persones que han aportat tant al procés no hi fossin?”, s'ha preguntat.
 
Ha demanat també que aquells que diuen de forma taxativa que no volen polítics a la llista que expliquin el perquè quan al país hi ha un “plantejament majoritari” on es compta amb la implicació dels polítics. En aquest sentit, ha recordat que no són unes eleccions normals i que fins i tot gent que podria no ser afí a una determinada força política defensa que societat civils i polítics “han d'anar junts”. Ha defensat que aquesta unió és la que ha permès arribar fins on està ara Catalunya i que cal continuar per aquesta direcció. “Ho hem de fer entre tots, ara és el moment”, ha dit. 

La Vanguardia també avança que una enquesta de Feedback apunta que la llista unitària dels partits i entitats sobiranistes aconseguiria entre quatre i sis punts més que les llistes separades cara el 27-S.

Relacionats