Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Ultres i antifeixistes desfilen sense incidents en manifestacions paral·leles a Tarragona

Les dues manifestacions convocades a Tarragona per aquest diumenge al matí en motiu de la Hispanitat han transcorregut amb normalitat i sense cap incident destacable malgrat passejar per la mateixa Rambla i a només a pocs centenars de metres de distància. D’una banda desfilaven uns 50 simpatitzants d’Alianza Nacional, grup considerat d’ultradreta i feixista, vinguts d’arreu de l’Estat, i d’altra, unes 150 persones vinculades a grups antifeixistes. Unes 20 furgonetes de la Policia espanyola amb uns 150 agents i membres de la Guàrdia Urbana han vetllat evitar els incidents.

Redacció
Redacció 12/10/2008

Les dues manifestacions s’han dut a terme la Rambla Nova de Tarragona però en tot moment han estat separades per una distància de seguretat d’uns 500 metres i amb una important presència dels cossos de seguretat. Aquest fet ha impedit que els simpatitzants d’ambdues manifestacions tinguessin contacte físic ni gairebé visual.

Un cop acabades les reivindicacions i els parlament d’Alianza Nacional, un dels membres del comitè executiu, Martí Vargas Ramos, ha acusat la subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, ‘d’haver fet un acte anticonstitucional’ retallant el temps de durada de la manifestació i el seu recorregut en tres quartes parts del que inicialment havien de dur a terme. En aquest sentit, també ha destacat que Pallarès ‘ha cedit davant la pressió dels partits d’esquerra’.

El membre del comitè executiu ha volgut detallar que han elegit Tarragona com a seu de les seves manifestacions davant aquest festivitat al·legant motius de partit, i al mateix temps, com a queixa per la pèrdua de competències de la Guàrdia Civil davant els Mossos d’Esquadra el proper 1 de novembre a tot el Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Els simpatitzants d’Alianza Nacional vinguts de Saragossa, Lleó, Màlaga i València

Quant als grups antifeixistes, un dels seus portaveus, Santi Fortuny, ha volgut destacar que la seva presència a Tarragona aquest diumenge ha estat per destacar que des de l’esquera ‘no es volen nazis a Catalunya ni enlloc’. Fortuny ha lamentat la passivitat de les institucions en permetre aquest tipus de manifestacions ha càrrec d’aquests grups xenòfobs que ‘no deixen de cridar consignes en apologia al terrorisme’, ha afirmat.

D’altra banda, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha declarat sentir-se ‘molt satisfet’ per com s’han desenvolupat les manifestacions organitzades en motiu del 12 d’octubre.

Segons Ballesteros ‘ el dispositiu policial organitzat per la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana ha estat clau per reduir a zero la possibilitat que es produïssin enfrontaments entre els col·lectius feixistes i antifeixistes. L’objectiu, ha afirmat, era evitar qualsevol aldarull o provocació en les hores prèvies i posteriors a les convocatòries, per això les mesures extraordinàries entre la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional, es mantindran tot el dia d’avui’.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana Carles Castillo ha agraït a la ciutadania el no caure en cap provocació, i l’esforç de la Subdelegació posant tots els efectius necessaris per garantir la seguretat dels manifestants i de la resta de ciutadans’