Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Ultres de Blanquerna amenacen ERC a les portes d’Estremera

Redacció| Un cop més, s'ha demostrat la impunitat amb que actua l'extrema dreta a l'Estat espanyol. Aquest dimarts, una desena de membres d'Hogar Social Madrid han intentat boicotejar amb amenaces i improperis l'acte de tancament de campanya d'ERC de cara al 21-D, a les portes de la presó d'Estremera, on hi ha el vicepresident i candidat dels republicans, Oriol Junqueras. Junqueras ja ha votat des del centre penitenciari, per correu. 

 

Redacció
Redacció 19/12/2017
Els ultres han irromput a l'acte mentre parlàven els membres de la llista republicana, Marta Rovira, Raül Romeva, Ernest Maragall i Toni Castellà. “No ens enganyen, Catalunya és Espanya” i “Puigdemont a presó” són alguns dels crits habituals de l'extrema dreta que s'hi han sentit. També hi ha hagut insults, intimidacions i -fins i tot- intents d'agressió, davant un petit dispositiu de la Guàrdia Civil. 
 
El número 9 d’ERC, Ruben Wagensberg, ha denunciat via Twitter que entre els ultres hi havia alguns dels condemnats per l’assalt al centre Blanquerna de Madrid l'any 2013, que no han entrat a presó perquè el Tribunal Constitucional va suspendre l’ordre d’ingrés. Entre ells hi ha el cunyat del ministre d’Educació espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, i cosí de l’ex-ministre de Defensa, Pedro Morenés.