Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Unió creu que la “manca de lideratge” i la “deixadesa” del Govern ha generat “apatia” entre els ciutadans

El secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Maria Pelegrí, ha afirmat que la ‘manca de lideratge’ i la ‘deixadesa’ del Govern ha generat ‘apatia’ entre els ciutadans. Aquesta ‘ineficàcia’ que UDC atribueix a l’actual govern de la Generalitat fa que afrontin el nou període electoral amb ‘optimisme’ i amb la confiança que obtindran un bon resultat. Pelegrí ha manifestat la seva preocupació per tres qüestions, com són la futura llei d’educació, el nou sistema de finançament i la nova llei electoral. Pelegrí ha fet aquestes reflexions en el transcurs del tradicional esmorzar de Nadal amb els periodistes de Lleida.

Redacció 19/12/2007

Pelegrí ha posat com a exemple de la manca de lideratge del Govern, la nova llei d’Educació. Des d’UDC consideren que ‘la ineficàcia de la Generalitat ha deixat de banda els valors educatius’. Per aquest motiu, ha assegurat que estaran molt pendents de com es desenvolupa la nova llei d’educació que proposa el conseller Ernest Maragall amb l’objectiu de ‘recuperar el prestigi dels professors i l’ensenyament’.

Pelegrí també ha manifestat la seva preocupació per com es definirà el nou sistema de finançament, la data límit del qual és el 9 d’agost del 2008. Pelegrí ha recordat que el pròxim divendres està prevista una reunió entre CiU i el PSC per tractar diferents qüestions, entre les quals s’inclouen les infraestructures i el nou sistema de finançament.

Pel que fa al nou sistema de finançament, insistiran en la necessitat que es compti amb el màxim suport dels ciutadans i dels partits polítics de Catalunya. Pelegrí també ha carregat contra el PSC en considerar que ‘primer se sotmeten a la voluntat del PSOE i després surten com a salvadors, una actitud que els catalans ja no es creuen’.

Finalment, des d’UDC han expressat la seva preocupació pel fet que la nova llei electoral pugui fer disminuir el pes electoral de les comarques lleidatanes al Parlament de Catalunya.

Per la seva part, la cap de llista de CiU al Congrés, Conxita Tarruella, ha afirmat que afronten la campanya electoral amb moltes ganes, ‘tot i la dificultat de lluitar contra el desencís dels ciutadans cansats de les baralles i la crispació’. Des de CiU volen fer arribar als ciutadans que existeix una alternativa al PSOE i al PP ‘amb l’objectiu de portar tranquil·litat i diàleg a la política, com en el cas de CiU’. Tarruella confia en obtenir uns bons resultats i recuperar el diputat que van perdre en les darreres eleccions.