Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

TVE tornarà a emetre toros en horari infantil

Els toros tornaran a TVE després de dos anys, i a més s’emetran en la franja de protecció dels menors, tot i incloure violència explícita i maltractament animal. L’excusa que ha trobat l’emissora és que la corrida és solidària, perquè els beneficis de l’esdeveniment aniran a parar a la lluita contra el càncer als nens. 

Redacció
Redacció 28/05/2015

Una excusa perversa

És un intent del món taurí de rentar-se la cara, que a més aprofita TVE per saltar-se un dels principis ètics de qualsevol televisió pública: l’horari infantil. El pretext és pervers, perquè sota el paraigua de la lluita contra una causa noble en destrossen una altra, que és l’eradicació del maltractament animal. El grotesc espectacle s'emetrà aquest diumenge a les sis de la tarda. 

TVE sap que la tauromàquia ja no ven

Tanmateix, la cadena estatal no transgredeix cap regulació perquè el seu consell d’administració ja es va encarregar el 2012 de modificar el propi Manual d’Estil, aprovat el 2010, que vetava els toros per tractar-se de violència animal. Així, des de llavors té via lliure per tornar a emetre tauromàquia. Ara bé, TVE és conscient que la tauromàquia està perdent seguidors de manera brusca a tota Espanya, ja que tot just serà la tercera vegada que emetrà corrides en els últims nou anys.