Divendres, 5 de juny de 2020 - Edició 680
La República

TVE a Catalunya farà un dia de vaga per a protestar contra la supressió de l’informatiu en català

L’assemblea de treballadors de TVE a Catalunya ha decidit de convocar dues aturades el 14 d’agost contra la supressió de L’Informatiu del vespre en català, que ahir es va deixar d’emetre després de 31 anys en antena adduint falta de personal tècnic. La primera aturada serà d’una a tres del migdia i la segona de set a nou del vespre. Els treballadors també protestaran per la decisió de traspassar redactors dels estudis de Sant Cugat a RNE de Barcelona. Enguany precisament en fa cinquanta de la presència de RTVE a Catalunya.

Redacció
Redacció 04/08/2009

La direcció de RTVE justifica la supressió de l’informatiu en català per falta de recursos, concretament de personal tècnic durant el mes d’agost. Per al comitè d’empresa, ‘es tracta d’un acte d’irresponsabilitat’, que posa en perill l’emissió d’altres programes, com el 59 segons.

Des que es va conèixer la decisió de la direcció de TVE de suprimir aquest espai informatiu, molts col·lectius, fins i tot el Consell Assessor de RTVE-Catalunya, el Consell d’Informatius de TVE i el Col·legi de Periodistes, han mostrat el seu rebuig a la decisió, que deixa Catalunya sense informatiu vespre en català per part de la cadena pública espanyola.

Relacionats