Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

TV3 no pagarà al Barça fins que no hi hagi una sentència

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Albert Sáez, ha assenyalat que és Audivisual Sport i no Televisió de Catalunya qui té el deute amb el Barça pels drets d’imatge. Tot i així, ha indicat que TV3 podria haver de fer front a aquest deute sempre que el Barça guanyi el litigi que té obert amb Audiovisual Sport. Ho faria a partir de l’acord segellat l’any 99, en funció del qual TV3 es convertia en ‘garant solidari’ en casos d’impagament. Tot i així, ha indicat que abans és necessari que una sentència fixi el deute i que Audiovisual Sport no pugui fer-ne front. Mentrestant, la Corporació busca un aval bancari que serviria per emetre els partits mentre duri el litigi.

Redacció
Redacció 13/02/2009

La clau del conflicte és el pagament de 30 milions d’euros corresponents a quantitats que el Barça estima que li va deixar de pagar l’any passat Audiovisual Sport, empresa de la qual TV3 és garant solidari. En el partit amb el Espanyol, els jugadors del Barça van jugar amb el logotip de TV3 de les seves mànigues tapat amb cinta adhesiva negra. El contracte de patrocini de la cadena va caducar al juny passat i no havia estat renovat, segons va al•legar el club. La resolució del conflicte desencallaria també la possible transmissió dels partits de Lliga.

Amb l’anomenada guerra del futbol, Mediapro ofereix habitualment a La Sexta i a diferents televisions autonòmiques la retransmissió dels equips sobre els quals té els drets. La situació ha minvat els partits que s’ofereixen pagar per veure (PPV) en les plataformes com Digital Plus (+).