Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

TV3 i RTP coproduiran un documental sobre les revoltes de 1640 contra Espanya

Sembla que el pas de Montilla per Portugal ha despertat les relacions entre Catalunya i Portugal. Ara les televisions públiques respectives han arribat a un acord, ja firmat, per elaborar un documental sobre les revoltes del 1640 que van tenir lloc aquell any a Catalunya i Portugal contra el comte-duc d’Olivares i que van acabar amb la independència del segon país.

Redacció
Redacció 23/07/2007

Segons informa Comunicació21, TV3 i la Radiotelevisió Portuguesa (RTP) han firmat un conveni, amb vigència per un any prorrogable, amb l’objectiu de coproduir documentals, ficcions i sèries d’animació.

El primer fruit de l’acord serà el documental 1640, sobre les revoltes que van tenir lloc aquell any a Catalunya i Portugal contra el comte-duc d’Olivares i que van acabar amb la independència del segon país. El director de TV3, Francesc Escribano; el director administrador de RTP, Luís da Silva Marques, i el president del consell d’administració, Almerinde Marques, van signar a Lisboa el conveni la setmana passada, coincidint amb el viatge oficial de José Montilla a Portugal.