Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

TV3 estrena ‘Psicopatologia digital amb el Dr. Soler’ per promoure l’ús de les noves tecnologies

Televisió de Catalunya estrena aquest dimecres ‘Psicopatologia digital amb el Dr. Soler’, un espai que barreja d’humor i servei públic i que s’emetrà cada dimarts dins el programa El Club. L’espai és una iniciativa promoguda per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació i vol popularitzar les tecnologies de la informació i la comunicació entre els sectors de població poc avesats al seu ús. A través d’humor irònic i experiències reals s’explicarà com les noves tecnologies ajuden a mantenir lligams familiars, fan més eficient la gestió domèstica o permeten l’accés a noves formes d’oci i coneixements.

Redacció
Redacció 26/11/2008

Aquesta sèrie explica trenta històries reals de ciutadans d’entre 34 i 79 anys, franges d’edat en les quals l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació, TIC, baixa considerablement amb relació a les més joves. L’espai, amb una durada de cinc minuts, s’estrena aquest 26 de novembre dins el magazín de tarda “El Club” de TV3 i s’emetrà cada dimarts fins a final de temporada, tot i que la primera emissió tindrà lloc en dimecres.

“Psicopatologia digital amb el Dr. Soler” (un personatge clàssic de TVC que a mitjans anys 90 ja va presentar l’espai “Psicopatologia conjugal”) explica, amb una barreja d’humor irònic i experiències reals, com gràcies a les TIC hi ha persones que s’intercanvien la casa, milloren la seva mobilitat, fan més eficient la gestió domèstica, amplien coneixements, mantenen lligams familiars o incrementen la productivitat professional, per exemple.

Segons el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, “per a combatre la fractura digital a nivell social cal incidir en dos camps com són el de la formació i el de la difusió, que és cabdal quan es constata que la negativa o la passivitat davant de les TIC no es deu tant a una qüestió de preu com de manca d’informació o de no haver percebut com aquestes poden incidir en les persones”.

“Psicopatologia digital amb el Dr. Soler”, de la productora Visiona TV en col·laboració amb el Departament de Nous Formats de TVC, vol ajudar doncs a identificar la utilitat de les TIC i permetre als ciutadans descobrir quines aplicacions poden tenir tant en l’àmbit professional com personal. En definitiva que els catalans siguin conscients que les TIC poden millorar la seva qualitat de vida. Una qualitat de vida que es pot exemplificar en estalvi de temps, més productivitat professional i personal, més estalvi, més sociabilitat, més enriquiment cultural, noves opcions d’oci, més oferta formativa o millora d’activitats.