Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Tura: ‘Vull servir Catalunya des de la seva capital’

Montserrat Tura ha comparegut aquest matí per confirmar la seva decisió de plantar cara a Jordi Hereu i disputar-se la candidatura a l’alcaldia de Barcelona en un procés de primàries que enfronta la direcció del partit amb la federació de Barcelona. Tura ho ha fet amb un discurs de to presidencialista, centrat en Barcelona com a capital del país. ‘Servir Catalunya es pot fer des de molts, un dels més rellevants és la capital del país’, ha sentenciat i s’ha marcat com a objectiu no només guanyar les primàries contra Jordi Hereu sinó aconseguir remuntar les expectatives i guanyar per al PSC les eleccions del 22 de maig. Tura no ha criticat directament la gestió d’Hereu però tampoc ha obviat la situació de desprestigi que pateix la ciutat. ‘Catalunya ha estat respectada quan ho ha estat la seva capital i ho ha estat també quan han estat reconeguts els seus alcaldes’, ha raonat, tot i que ha assenyalat com a l’’autèntic adversari’ qui no fa res per millorar la ciutat, ‘però en vol recollir els atributs d’alcalde’.

Redacció
Redacció 13/01/2011

Amb els que fossin alcaldes de Barcelona Carles Pi i Sunyer i Pasqual Maragall com a referents, Montserrat Tura ha desvelat per fi que pretén disputar el cap de llista del PSC de la capital a Jordi Hereu. L’exconsellera assegura que el principals motors que l’han portat a prendre aquesta decisió han vingut de la mà de ‘l’ambició’ per ‘recuperar l’entusiasme perdut a Barcelona’ i d’una profunda convicció en que unes primàries ‘són bones’. La socialista s’ha mostrat segura i ‘sense por’ a les primàries ni a les eleccions que podrien suposar, segons les enquestes, una derrota pel PSC.

Tura ha explicat que es presenta a les primàries sense ànim de protagonitzar episodis ‘d’enfrontaments ni retrets’ amb Hereu, amb qui ha dit que manté una relació d’amistat i respecte. ‘Em presento amb la millor de les intencions’, ha dit. Tot i això, ha reconegut que actualment veu Barcelona com una ciutat que ‘ha perdut entusiasme’ i que això l’ha empentat a donar el pas. Amb tot, el principal retret que ha deixat intuir l’exconsellera no ha anat dirigit a qui serà el seu contrincant, sinó a les direccions del PSC. Tura ha assegurat que es presenta, de moment, ‘sola’ i que pretén buscar el suport ‘de les bases’ del partit. A més, ha posat molt en dubte que la cúpula nacional, a qui l’han vinculat alguns sectors propers a Hereu, ‘se sentin molt satisfets’ de la seva decisió. ‘De cap de les maneres m’han animat’, ha dit entre somriures, mentre explicava que al PSC ‘no s’han agafat les primàries com a costum’.

De moment, Tura s’ha mostrat convençuda de poder aconseguir els avals necessaris per concórrer a les primàries, però contempla la possibilitat que ‘les coses no vagin be’ i que no pugui enfrontar-se a Hereu. Tot i això, ja ha donat el primer pas per poder recollir els suports, posant en marxa el web ‘montserratturabcn.cat‘ des d’on espera poder recollir les signatures que el partit li exigirà.

Seguirà vivint i votant a Mollet
Tura s’ha mostrat ‘molt orgullosa’ del seu passat com a consellera i, sobretot, com a alcaldessa de Mollet del Vallès. Tant és així, que ha assegurat que no té cap intenció de deixar d’estar empadronada a Mollet, fins i tot en el cas que sigui alcaldable a Barcelona. ‘Seria una mica hipòcrita i irrespectuós amb el meu passat’, ha dit, segura de que el fet de no poder-se votar si acaba sent alcaldable ‘fa encara més democràtic el sistema’.