Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Tura vol primàries al PSC de Barcelona però no aclareix si es presentarà per ser candidata

Montserrat Tura ha manifestat davant dels dirigents del PSC que veu molt positiu celebrar primàries per escollir el candidat dels socialistes a l’alcaldia de Barcelona. Segons fonts socialistes, Tura està pensant ‘molt seriosament’ plantar cara a Hereu en les eleccions primàries, encara que, aquestes mateixes fonts asseguren que l’exconsellera encara no ha traslladat a la direcció si té intenció de presentar-se en el procés que s’obre aquest dissabte. Altres fonts apunten que la política socialista veuria reserves en presentar-se a les primàries de Barcelona degut a la seva intenció de postular-se com a candidata per liderar el PSC en el congrés que el PSC celebrarà la tardor vinent. Aquest fet, sumat a la bona imatge que té Hereu en el si del PSC de Barcelona, pot fer tirar enrere Tura, que obtindria millors resultats que l’actual alcalde segons una enquesta interna de la formació socialista. Si Tura decideix presentar batalla a l’alcalde Jordi Hereu encara té entre una o dues setmanes per anunciar-ho. En unes primàries poden votar els militants i els simpatitzants del partit.

Redacció
Redacció 11/01/2011

‘Crec que seria convenient i molt positiu que hi hagi primàries’, amb aquesta claredat es va expressar Tura en l’executiva del PSC d’aquest dilluns. Tot i així, segons fonts de la reunió, l’exconsellera no es va postular directament per presentar-se a unes primàries i competir amb l’actual alcalde del PSC, Jordi Hereu.

Des del partit recorden que els processos de primàries del PSC son ‘oberts’ perquè poden votar tant els militants com els simpatitzants. De fet, la votació es fa en dues urnes diferents, una pels vots dels militants i una altra pels militants. En el cas que el resultat de les dues urnes sigui diferent, l’última paraula la tindria el Consell Nacional del partit.

Aquest dissabte s’obre el període perquè es presentin els candidats als diferents municipis. En el cas que hi hagi més d’un candidat socialista, llavors se celebrarien primàries. Els candidats tenen entre una i dues setmanes per anunciar la seva voluntat de presentar-se i el procés finalitzarà a principi de març amb un Consell Nacional que ratificarà els candidats. Els terminis que marcaran els processos per escollir els candidats socialistes a les eleccions municipals es tancaran aquest divendres en una reunió de la Comissió Electoral del partit.

Hereu s’hi resigna i ho veu ‘legítim’

Per la seva banda l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha assegurat que si es donen les condicions, està d’acord en dur a terme unes primàries ja que són un procés ‘legítim’ i ‘democràtic’ per decidir qui encapçalarà la candidatura del PSC en les pròximes eleccions municipals. Hereu ha expressat el seu ‘respecte’ per ‘qualsevol company’ del partit que vulgui aspirar a encapçalar una candidatura al servei de Barcelona. Hereu però, ha insistit en què està a disposició dels barcelonins i al servei de la ciutat i ha mostrat la seva disponibilitat a seguir treballant per Barcelona com a alcalde.